Hyppää sisältöön
Kolme lasta ja yksi aikuinen hattaraa tekemässä kesällä ulkona
Kuva: Vilja Tamminen

Lopen kesätapahtumat 2024

Kesäkuu

ma 3. –la 8.6.

10. Kontrabasson mestarikurssi Lopella Topenon Erän metsästysmajalla (Tarvontie 127), opettajina Jiri Parviainen, kontrabasso ja Timo Koskinen, piano. Mestarikurssilla ovat mukana Paula Nääppä, Rena Selliov, Miina Roost, Hanna-Ingrid Nurm, Eero-Kalle Bergman ja Ulf Krokfors. Kurssilaiset konsertoivat seuraavasti

·       to 6.6.Topenon Erän metsästysmajalla klo 19

·       pe 7.6. Mestarikurssilaiset ja Jiri Parviainen sekä Timo Koskinen Lopen yhtenäiskoulun Loppisalissa klo 19 (Opintie 2–4).

·       la 8.6. Mestarikurssin päätöskonsertti Loppisalissa klo 14.

Konsertteihin on vapaa pääsy.

la 8.6.

Tanssit Vojakkalan lavalla klo 19–23.30 Harri Nuutinen & Tanssin Taika, (Vojakkalantie 113).

Torikauden AVAJAISET to 6.6. Torikauden avaa kunnanjohtaja Mikko Salmela klo 17. Esiintymässä mm. The Solivers ja Etelä-Hämeen tanssiopiston oppilaat.

6.6.8.8.

Lopen Torstaitori-illat klo 17-20 Lopen torilla, torikojuissa myynnissä erilaisia kausituotteita ja herkkuja mm. Lopen perunaa ja mansikoita. Ravintola ja kahvila, ruokaherkkuja syötäväksi tai kotiin vietäväksi. Lavaohjelmaa, musiikkia, pomppulinna lapsille, oheisohjelmaa ja torivisa.

la 8.6.

Avoimet kylät Salonkylässä, pihapuuhastelua, Salo-Perinne auki, Salonkylän Sisun 60-v kahvitus, (Rautakoskentie 856).

la 8.6.

Avoimet kylät Syrjässä, esillä Petra Giacomellin näyttely Hengettärien vieraana, esillä kollaasimaalauksia. Näyttelyn avajaiset klo 16 (Kallaksentie 77).

ti 11.6.

Tangokonsertti Lopen yhtenäiskoulun Loppisalissa klo 19, esiintyjinä ovat Romina Bianco ja Tango del norte Sami Pirttilahti ja Ville Westergård, (Opintie 2-4).

Romina Bianco on Argentiinan valovoimaisimpia naislaulajia, joka vihdoin viiden vuoden tauon jälkeen palaa Suomeen. Romina on kysytty artisti ympäri maailmaa ja esiintynyt suurilla tangofestivaaleilla ja konserttilavoilla Argentiinassa, Pohjois-Amerikassa, Japanissa ja ympäri Eurooppaa. Suomessa hän on esiintynyt kutsuttuna artistina mm. Seinäjoen Tangomarkkinoiden finaalilähetyksessä sekä Maailmantango-festivaalilla Tampereella.

Suomalaiskokoonpano Tango del norte on kansainvälisissä kilpailuissa palkittu timanttinen tangoyhtye, jonka taival alkoi vuonna 2011 Astor Piazzollan musiikin parissa. Vuosikymmenen ajan yhtyeen soittajat ovat hakeneet tango-oppia Argentiinan parhailta muusikoilta. Tämän tuloksena on hioutunut sointi, joka saa aikaan yleisössä ihailua ja kehuja keikasta toiseen. Liput 20 €.

to 13.6.

Lopen Torstaitori-ilta klo 17–20 Lopen torilla, torikojuissa myynnissä erilaisia kausituotteita ja herkkuja mm. Lopen perunaa ja mansikoita. Ravintola ja kahvila, ruokaherkkuja syötäväksi tai kotiin vietäväksi. Lavaohjelmaa, musiikkia, pomppulinna lapsille, oheisohjelmaa ja torivisa. HYVINVOINTI JA IKÄIHMISET. Esiintyjänä Tuija Piepponen, Torikaraoke.

pe 14.6.

Seniorikoti-vihreätee musiikki-komedia-näytelmä klo 18 Sajaniemen kesäteatterissa (Maitokallio).

Näytelmä on tehty Eläkeliiton Lopen yhdistyksen 50-vuotisjuhlan kunniaksi, joka on 5.10. Näytelmän on kirjoittanut ja ohjannut Ella Toivonen. Liput 10 € aik. ja lapset 5€ sis. kahvin tai mehun pullan kera. Voit myös ennakkoilmoittautua p. 040 7017449 tai ilse.seppala(at)gmail.com.

la 15.6.

Ameriikan lauluja suomeksi Hunsalan työväentalolla klo 16–18, lauluja esittävät Juippi & Juippi, Mikko Perkoila ja Jukka Haikonen. Amerikan lauluja suomeksi, kantria ja folkkia. Väliajallinen konsertti. Päivemmällä klo 12–18 voi tutustua taidenäyttelyyn. Esillä on suomenruotsalaisten taiteilijoiden Ragnaid Ron Ekholmin ja Tom Björklundin maalauksia ja akvarelleja. Järjestää galleristi Markku Saarela, (Talonraitti 35).

to 20.6.

Lopen Torstaitori-ilta klo 17–20 Lopen torilla, torikojuissa myynnissä erilaisia kausituotteita ja herkkuja mm. Lopen perunaa ja mansikoita. Ravintola ja kahvila, ruokaherkkuja syötäväksi tai kotiin vietäväksi. Lavaohjelmaa, musiikkia, pomppulinna lapsille, oheisohjelmaa ja torivisa. JUHANNUSTORI esiintyjänä Lopen Harmonikat.

pe 21.6.

Juhannusaaton tanssit Vojakkalan lavalla klo 19–00.30 Patajätkä.

(Vojakkalantie 113).

pe 21.6.

Kokkojuhla Vojakkalan uimarannassa: kokon sytytys klo 22.00 (huom! Järjestetään vain, jos metsäpalovaroitus ei ole voimassa – ja kokko ehditty tehdä). Järj. Vojakkalalaiset ry

la 22.6.

Juhannustanssit Järventaustan Pirtillä klo 19–23.30, esiintymässä Tapio Rannanmaa yhtyeineen,

(Järventaustantie 643)

la 22.6.

Juhannuspäivän tanssit Vojakkalan lavalla klo 19–00.30. Raimo Turtiainen & Pojat, (Vojakkalantie 113).

to 27.6.

Lopen Torstaitori-ilta klo 17–20 Lopen torilla, torikojuissa myynnissä erilaisia kausituotteita ja herkkuja mm. Lopen perunaa ja mansikoita. Ravintola ja kahvila, ruokaherkkuja syötäväksi tai kotiin vietäväksi. Lavaohjelmaa, musiikkia, pomppulinna lapsille, oheisohjelmaa ja torivisa. TYÖ- ja YRITTÄJYYSTORI, esiintymässä Janne Tulkki ja Lopen Puhallinorkesteri

pe 28.6.

Loppijärven valkeat yöt –soututapahtuma alkaen klo 18, tapahtumapaikkoina Kirkonkylän, Sajaniemen ja Syrjän uimarannat. Kuhakisa.

–      Kirkonkylän uimarannalla lapsille Mimi ja Kuku klo 18.30

–      Syrjä ja Petra Giacomellin Hengettärien vieraana -näyttely avoinna

la 29.6.

Salonkylän kesäjuhla klo 16 alkaen, perinteiset kenttäpelit, buffetti, arpajaiset, Salo-Perinne -museo auki, vapaa pääsy, Salonkylän kyläyhdistys, (Rautakoskentie 856).

su 30.6.

Kesäinen kahvikonsertti Vojakkalan lavalla klo 14. Kesäistä kitaramusiikkia esittää Baltic Sundance -ryhmä. Pääsymaksullinen, lisätiedot lähempänä. (Vojakkalantie 113), Järj. Vojakkalalaiset ry.

Heinäkuu

ke 3.7.

Kirjailijavierailu Syrjässä, Tapio Bergholm, Kova Koivisto tutkimuskohteena (Kallaksentie 77)

to 4.7

Talkoot Syrjässä klo 9–15, ruoka tarjotaan (Kallaksentie 77)

to 4.7.

Lopen Torstaitori-ilta klo 17–20 Lopen torilla, torikojuissa myynnissä erilaisia kausituotteita ja herkkuja mm. Lopen perunaa ja mansikoita. Ravintola ja kahvila, ruokaherkkuja syötäväksi tai kotiin vietäväksi. Lavaohjelmaa, musiikkia, pomppulinna lapsille, oheisohjelmaa ja torivisa.

LIIKENNE –ja TURVALLISUUSTORI, esiintymässä koko perheen hevibändi Moottörin Jyrinä uuden levyn merkeissä ”Hei! Me ajetaan ojaan”. Mukana myös Liikenneturva ja poliisi.

la 6.7.

Runon ja suven päivä klo 18 Syrjässä (Kallaksentie 77), Lydia Koidula, Minu elu, Suomen virolaisten teatteri ET teater Soomes esittää. Esitys on kaksikielinen. Pääsymaksu.

la 6.7.

Tanssit Vojakkalan lavalla klo 19–23.30   J. Eskelinen & Onnenkulkurit, (Vojakkalantie 113).

la 6.7.

Perunankukkapäivän Markkinat Lopen torilla klo 9–14, tiedustelut ja varaukset 040 9691986

ti 9.7.

II Loppilaisia makuja –päivä, tarjolla suolaista ja makeaa eri puolilla pitäjää

ti 9.7.

Kun ilta tummentuu –konsertti Läyliäisten Seuralassa klo 19, esiintyjinä Angelika Klas, Seppo Hovi ja Hannu Lehtonen, liput 25 € ennakkoon tuula.pirinen(at)loppi.

Konsertissa kaikuvat iskelmät ja laulelmat, kotimainen kupletti ja ranskalainen chanson, oopperan ja operetin helmet ja suomalaisten rakkaat laulut Merikannosta Malmsteniin ja Junnuun.

Kultainen saksofoni soi ja iltaan tuo kuuman tunnelmansa myös argentiinantango. Ja lauluja taustoivat tarinat vievät meidät muistojen poluille. Sota-ajan valssi Ilta skanssissa, josta illan otsikkokin on poimittu, muistuttaa meille, että kovista paikoista on ennenkin selvitty, (Läyliäistenraitti 106).

to 11.7.

Lopen Torstaitori-ilta klo 17–20 Lopen torilla, torikojuissa myynnissä erilaisia kausituotteita ja herkkuja mm. Lopen perunaa ja mansikoita. Ravintola ja kahvila, ruokaherkkuja syötäväksi tai kotiin vietäväksi. Lavaohjelmaa, musiikkia, pomppulinna lapsille, oheisohjelmaa ja torivisa. Kirjastoauto on paikalla klo 16.30–20.  LASTEN TORI, esiintymässä Maltti ja Valtti sekä Ilmapallotaikuri Jaani.

la 13.7.

Lasten ja nuorten onkitapahtuma Saarijärven Saviniemessä klo 13. Tiedustelut Pertti Oksanen 040 3306339 (Saviniemi 68).

la 13.7.

Avoimet maatilat -päivä Solstrandin tilalla klo 11–16., pop up -ravintola ym. (Sinervänpolku 15).

la 13.7.

Tanssit Järventaustan Pirtillä klo 20, esiintymässä Janne Tulkki & Tulinen Sydän

(Järventaustantie 643).

la 13.7.

Kesäjuhlat ja karaoketanssit Vojakkalan lavalla klo 17–23.30. Pihapelejä, muurikkaruokailu, kahvio palvelee. Anniskelu avautuu loppuillasta. Vapaaehtoinen pääsymaksu. Järj. Vojakkalalaiset ry. (Vojakkalantie 113).

 

to 18.7.

Lopen Torstaitori-ilta klo 17–20 Lopen torilla, torikojuissa myynnissä erilaisia kausituotteita ja herkkuja mm. Lopen perunaa ja mansikoita. Ravintola ja kahvila, ruokaherkkuja syötäväksi tai kotiin vietäväksi. Lavaohjelmaa, musiikkia, pomppulinna lapsille, oheisohjelmaa ja torivisa.

KIRPPUTORI, esiintymässä Mikko Alatalo ja Bändi Cappuccino.

la 20.7.

Salonkylän lastentapahtuma Salonkylän kylätalolla klo 13–16. Ohjelmassa on Nukketeatteriesitys Susi ja Punahilkka sekä pelejä ja tehtäviä pihalla. Tapahtumaan ei ole pääsymaksua. Puffetti on ilmainen lapsille, aikuisille maksullinen, (Rautakoskentie 856). Järj. Salonkylän Sisu.

Isän on saatava poika iltapalalle, hammaspesulle ja nukkumaan. Hän lupaa kertoa Sepelle jännittävän iltasadun punaisiin pukeutuneesta sankarista ja se saa Sepen kiinnostumaan – punainen viitta ja huppu – Jes! Sen täytyy olla hämähäkkimies! Isän tarina tempaa tietokonepeleihin uppoutuneen pojan mukaansa satujen maailmaan. Yhdessä isä ja poika alkavat rakentaa tarinaa Punahilkasta ja sudesta. Mielikuvituksen päästessä valloilleen tuttu tarina saa yllättäviä käänteitä. Matkalla seurataankin Suden matkaa Punahilkan isoäidin luo, jolla Susi kohtaa muita tuttuja hahmoja Hanhiemon Satuaarteista.

Tämä koko perheen suosikkinäytelmä pitää otteessaan niin pienet, isot kuin vanhatkin katsojat.

Esityksen kesto 30 min. Suositusikä: yli 2 v. ja koko perheelle. Käsikirjoitus, ohjaus näyttelijät: Antti Kemppainen ja Hannu Räisä.

la 20.7.

Tanssit Vojakkalan lavalla klo 19–23.30 Juha Hautaluoma & Tähtivyö. (Vojakkalantie 113)

la 20.7.

Perinteiset Mikkolan Suoramyynnin Maalaismarkkinat klo 9–15 (Läyliäistenraitti 984)

la 20.7.

Kesäiltamat tansseineen Hunsalan työväentalolla klo 18, esiintyjinä mm näyttelijä Seela Sella, muusikko Mari Kätkä ja näyttelijä Sari Mällinen. Tanssiorkesterina Warren Woima. Buffetti, makkaraa ja lettuja. Liityntäpysäköinti Pilpalan Koululta, (Talonraitti 35).

ke 24.7.

Sähkönokan laulajaiset klo 18 (Räyskäläntie 682), yhteislaulua, puhvetti, arpajaiset.

to 25.7.

Lopen Torstaitori-ilta klo 17–20 Lopen torilla, torikojuissa myynnissä erilaisia kausituotteita ja herkkuja mm. Lopen perunaa ja mansikoita. Ravintola ja kahvila, ruokaherkkuja syötäväksi tai kotiin vietäväksi. Lavaohjelmaa, musiikkia, pomppulinna lapsille, oheisohjelmaa ja torivisa.

Kansallispukujen tuuletustapahtuma torilla. MATKAILU- ja KOTISEUTUTORI, esiintymässä Preerian Osteri, toribingo, mukana myös Lopen seudun mobilistit. Kansanlauluhartaus Lopen vanhassa kirkossa klo 20.

27.7.–4.8.

Vietetään Lopen Kesäviikkoa, luvassa monenlaista ohjelmaa, kesäviikko päättyy Lopen päivään su 4.8.

la 27.7.

Tori-kirppis klo 10–14. Kirppis- ja torimyyjiä, kahvio, keittomyynti, makkaragrilli, arpajaiset, lapsille ongintaa, Salo-perinne -museo auki, Salonkylän kyläyhdistys, (Rautakoskentie 856)

la 27.7.

Tanssit Vojakkalan lavalla klo 19–23.30 Lopen Harmonikat. (Vojakkalantie 113). Järj. Lopen Harmonikat

su 28.7.

Suvipäivälliset Läyliäisten Seuralassa (Läyliäistenraitti 106).

ti 30.7.

Suviehtoon hautuumaakävely klo 18 Lopen hautausmaalla, teemana ”Eturivin naisia”, kokoontuminen kappelin luona.

Elokuu

to 1.8.

Lopen Torstaitori-ilta klo 17–20 Lopen torilla, torikojuissa myynnissä erilaisia kausituotteita ja herkkuja mm. Lopen perunaa ja mansikoita. Ravintola ja kahvila, ruokaherkkuja syötäväksi tai kotiin vietäväksi. Lavaohjelmaa, musiikkia, pomppulinna lapsille, oheisohjelmaa ja torivisa.

NUORTEN TORI, esiintymässä Aatulove ja nuorten bändejä.

pe 2.8.

Syrjä Soi –konsertti Lopen päivän merkeissä Järventaustan Syrjässä klo 20, esiintymässä ovat oopperalaulaja Raimo Sirkiä, Jiri Parviainen kontrabasso ja Timo Koskinen piano. Luvassa on ooppera- ja operettisäveliä sekä kevyempää kesäistä. Mahdollisuus tutustua Syrjän vanhan rakennuksen historiaan, kahvitarjoilu. Liput 30 €, sis. tarjoilun, (Kallaksentie 77).

la 3.8.

Beatles musiikin ilta Järventaustan Pirtillä klo 20 alkaen, esiintymässä Jiri Nikkinen & Beatles Tribute Band (Järventaustantie 643)

su 4.8.

Lopen päivä, messu Lopen kirkossa, kukkien lasku sankarihaudalle ja Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalle.

la 3.8.

Aasitilojen avoimet ovet päivä, mukana mm. SatuAasin talli (Tevännön pikatie 191) ja Pikkuponin AASItalli (Uudenkyläntie 52).

la 3.8.

Tanssit Vojakkalan lavalla klo 19-23.30, esiintyjänä ensimmäinen Tangokuningas Kauko Simonen ja Wiihdeorkesteri Wiva, järj. Lopen Sos.Dem.Ty, (Vojakkalantie 113).

6.–7.8.

Pinkopahvituksen opettelua Syrjässä ti 6.8. klo 15–18, ke 7.8. klo 9–17, tiedustelut ja ilmoittautuminen tekstiviestillä 0505205532, (Kallaksentie 77)

to 8.8.

Lopen Torstaitori-ilta klo 17–20 Lopen torilla, torikojuissa myynnissä erilaisia kausituotteita ja herkkuja mm. Lopen perunaa ja mansikoita. Ravintola ja kahvila, ruokaherkkuja syötäväksi tai kotiin vietäväksi. Lavaohjelmaa, musiikkia, pomppulinna lapsille, oheisohjelmaa ja torivisa.

TORIKAUDEN  PÄÄTÖSTILAISUUS, yleisö valitsema tähtiesiintyjä Meiju Suvas, mukana myös Timotei.

la 10.8.

Neljäs Rautalankavääntö Launosten Wanhassa Seuralassa klo 18. Esiintyjinä The Ryders (SWE), Pekka Tiilikainen & Beatmakers, Toni Rossi & Sinitaivas ja Flangers. Liput 20 € ennakkoon tuula.pirinen(at)loppi.fi. (Jurvantie 1). Liput 20 €.

la 10.8.

Tanssit Vojakkalan lavalla klo 19–23.30, Paula Rouhila & Misterio, (os. Vojakkalantie 113)

su 11.8.

Seurakunnallinen yhteislaulutilaisuus Ilkka Juotteen johdolla Vojakkalan lavalla klo 14. Lopen seurakunta ja kyläläiset. Kahvitarjoilu.

su 11.8.

Rautatieiltapäivä klo 15 Hunsalan työväentalolla. Kapearaiteisen rautatien, Karkkila-Hyvinkää, historiaa sanoin ja kuvin. Esitelmän pitäjänä hunsalalainen Tapio Kesälahti. Vapaa pääsy, (Talonraitti 35).

13.–14.8.

Pinkopahvituksen opettelua Syrjässä ti 13.8. klo 15–18, ke 14.8. klo 9-17, tiedustelut ja ilmoittautuminen tekstiviestillä 0505205532, (Kallaksentie 77)

la 17.8.

Lopen avoimet karaokemestaruuskisat ja –tanssit Vojakkalan lavalla klo 18–23

Karaokemestaruuskilpailuissa sarjat naisille ja miehille. Kumpaankin sarjaan otetaan 25 laulajaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen ossi.kollin(at)gmail.com. Ilmoittautumiset 1.8. alkaen. Molemmista sarjoista toiselle kierrokselle pääsee 3 parasta. Tiedustelut 0400 738 820, laulettavat laulut löytyvät osoitteesta mrt-viihde.fi. Valitse itsellesi 2 laulua (mahdollisen levyversion, jos sellaisen haluaa. (Sävelastemuutokset ja oman nimenne) ja ilmoita ne spostilla; t.hilden@mrt-viihde.fi. Kolme parasta molemmista sarjoista palkitaan. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan myös palkintoja.  Huom!! Jos olet voittanut viime vuonna kilpailun, niin sinulla ei ole osallistumisoikeutta. Liput 15€, Järj. Lopen Sos. Dem. Ty, (Vojakkalantie 113).

su 18.8.

Yhteislauluiltapäivä Hunsalan työväentalolla klo 15, laulattajina ja säestäjinä Marimella Röök ja Petri Lindberg, (Talonraitti 35).

la 24.8.

Tanssit Vojakkalan lavalla klo 19–23.30 Muisteloilta – Pertti Stenholm: noin tunnin ohjelma & tanssia. Wiihdeorkesteri Wiva, (os. Vojakkalantie 113) järj. Lopen Sos.dem. ty ja Vojakkalan Valpas

la 31.8.

Nuku yö Vojakkalan lavalla -tempaus. Saapuminen klo 19 alkaen, voit majoittua saliin tai aidatulle pihalle, omat varusteet. Illan ohjelmassa äänimaljarentoutus ym. Lisätietoja lähempänä. Järj. Vojakkalan Valpas ry.