Hyppää sisältöön
Lapsen uimahyppy takaapäin Riihimäen maauimalassa
Kuva: Jenniina Nummela

Kesä täynnä tapahtumaa

Kesällä Riihimäen seutu täyttyy tapahtumista. Perinteisiä kesähuvituksia ovat muun muassa Kansainväliset Erämessut, Granitin kesäkeikat, Lopen iltatorit, Mommilan kyläpuodin tapahtumat ja upeat museot. Tälle sivulle on koottu osa näistä huveista. Tervetuloa seudulle viihtymään!

Lopella on kulttuuria ja menoa

Lopella tapahtuuu kesällä melkein joka päivä. Kesätorit ovat perinteinen ja kiva tapahtuma torstaisin. Musiikki tarjonta on laadukasta: Syrjä soi -konsertti, Kun ilta tummentuu –konsertti (esiintyjinä Angelika Klas, Seppo Hovi ja Hannu Lehtonen) sekä Rautalankavääntö.

Hausjärvellä viihtyy maalaistunnelmissa

Mommilan Kyläpuodissa järjestetään läpi kesän tapahtumia muun muassa Vanhojen ajoneuvojen ilta ja Kyläpuodin Kantrit. Hausjärven maalaishenkiset markkinat tulevat olemaan yksi kesän kohokohdista, samoin lavatanssit Kolmilammin lavalla.

Riihimäellä on nähtävää ja koettavaa

Riihimäen kesä on täynnä kulttuuria ja tapahtumia, jotka tarjoavat elämyksiä kaikille. Upeita keikkoja, loistavia museonäyttelyitä ja monipuolista ohjelmaa riittää matkailijoiden iloksi. Granitin aukio herää eloon keskiviikkoiltaisin Granitin kesäkeikoilla, jotka viihdyttävät kaupunkilaisia sekä matkailijoita. Maauimala on vesipetojen paratiisi. Hurjapäille sekä vauhdin ystäville tarjoillaan unohtumattomia hetkiä kesäkuussa maauimalassa järjestettävässä Vesikauhu Tour -uimahyppytapahtumassa.

Laadukas museotarjonta

Riihimäellä voit tutustua viiteen mielenkiintoiseen museoon: Suomen lasimuseoon, Suomen Metsästysmuseoon, Valtakunnalliseen Työväentalomuseoon sekä Museokeskus Riemussa sijaitseviin Riihimäen kaupunginmuseoon ja Riihimäen taidemuseoon. Lähde kiehtovalle museokierrokselle ja vieraile vaikka jokaisessa! Lopella on Kotiseutumuseo Lukkarin Puustelli ja Hausjärvellä kotiseutumuseo ja kotiseututalo Koskela.

Tutustu tästä museoiden tarjontaan ja aukioloaikoihin kesällä.

Aino-Maija Metsola, Ilta eli abstraktitaideteos
Aino-Maija Metsola, Ilta, 2018. Kuva: Aino-Maija Metsola
 • Näyttelyt

  Aino-Maija Metsola – Kankaita, kuvituksia ja teoksia
  13.4.–15.9.2024

  Kahdet kasvot − Taiteilijoiden omakuvia
  25.11.2023−15.9.2024

  Visiittikortteja – Visiittikorttikuvia Riihimäen kaupunginmuseon kokoelmista
  16.12.2023–15.9.2024

  Aukioloajat:

  tiistai–suunnuntai kello 10−17

  Maanantaisin taidemuseo on suljettu.

  Lisää tietoa täältä.

 • Näyttelyt:

  Laura Laine – Nature Morte
  18.5.–29.9.2024

  Idylli – Inkeri Toikan taidetta
  25.5.–22.9.2024

  Aukioloajat:

  Kesä–elokuu

  tiistai–sunnuntai kello 10–18

  Lisää tietoa täältä.

 • Kotiseutumuseo Lukkarin Puustelli on avoinna 26.6.–4.8. keskiviikko–sunnuntai kello 12–16 ja torstaisin lisäksi klo 18–20

  Museo-oppaana toimi loppilainen Iitu Heinänen.

 • Avoinna:
  sunnuntaisin 9.6.-25.8. kello 12-16
  tiistaista perjantaihin 25.6.-26.7. kello 13-17

  Lisää tietoa täältä
  Kotiseutumuseo, Alitie 11, Hausjärvi
  Koskela, Hikiäntie 15, Hausjärvi

 • Näyttelyt:

  Teemu Järvi – Tapiolan vainioilla
  17.05.–29.09.

  Juha K. Kairikko – Vuosikymmenet metsästykselle
  30.05.–29.09.

  Aukioloajat:

  tiistai–sunnuntai kello 10–17

  Lisää tietoa täältä.

 • Museo on avoinna toukokuun alusta syyskuun loppuun sunnuntaisin kello 12–16.

  Lue lisää täältä.

Viihdettä ja vauhtia kesäteattereista

Riihimäen seutu hellii katsojaa kesäteattereissa – seudulla on peräti neljä kesäteatteria. Katso alta esitykset ja niiden esitysajat.

Kymmenkunta nuorta kesäteatterilavalla, lavalla myös junavaunu rekvisiittana

 • Ei pahalla -farssikomedia käsittelee komedian keinoin ystävyyttä ja sen rajoja.

  Pete ja Maria saapuvat ystäviensä Kaarlon ja Karon mökille viikonlopun viettoon. Vierailun tunnelma saa yllättävän käänteen kun Peten vahingossa soittama taskupuhelu paljastaa isäntäväelle, mitä vieraat heistä ja heidän elämästään oikeastaan ajattelevatkaan.

  Vauhdikas kesäilta koettelee ystävyyden rajoja, riisuu naamiot, ja lopulta illasta tulee täydellinen farssi! Ihmetystä aiheuttaa muun muassa ruuaksi tarjotut päärynänlehdet ja vaatimattoman tuliaisen arvonnousu tuhansiin euroihin. Onko Marian huuleen pistänyt ampiainen vai miksi se on turvoksissa, ja miten sanoa ystävälle mielipiteensä? Ei siis pahalla!

  Esitysajat:

  13.6.–10.8.2024

  Lue lisää täältä.

   

 • Heinähattu ja Vilttitossu seikkailevat kesällä Riihimäellä!

  Heinähatun ja Vilttitossun äiti Hanna lähtee miehensä Matin kanssa hermolomalle, ja he pyytävät Pamela-tätiä lastenvahdiksi.

  Samaan aikaan toisaalla Sorkkarauta-Salonen ja Viila-Voutilainen karkaavat vankilasta kannoillaan poliisit Isonapa ja Rillirousku. Pakomatkallaan Sorkkarauta-Salonen eksyy Pamela-tädin kampaamoon poliiseja piiloon ja vastaa hätäpäissään Pamela-tädin puhelimeen. Yhtäkkiä Pamela-tätejä onkin useampi, vaan Heinähattua ja Vilttitossua ei niin vain huijata, vaan he alkavat epäillä omituisen lastenhoitajan olevan jotain muuta kuin miltä näyttää! Tästäpä alkaakin Kattilankosken perheen huima seikkailu, josta ei vauhtia ja vaaratilanteita puutu.

  Tervetuloa koko perheen musiikkiseikkailuun Riihimäen kesäteatteriin!

  Esitysajat:

  3.7. –24.8.2024

  Lue lisää täältä.

 • Kekkonen – syntymästä kuolemattomuuteen

  Kuningaskomedia, josta ei puutu draamaa.

  Kekkonen – syntymästä kuolemattomuuteen on tarina pojasta, joka syntyy Lepikon torppaan, oppii kolmivuotiaana lukemaan ja väittelee seitsenvuotiaana tohtoriksi. Urho rakastaa kilvoittelua ja voittamista – sekä inhoaa kommunisteja. Poliitikkona hän jakaa mielipiteitä myös niille jotka eivät halua niitä kuulla, kamppailee puoli vuosisataa päästäkseen valtaan, etsii palavasti rakkautta, ja lopulta saavuttaa kuolemattomuuden. Vai saavuttaako?

  Tarina suurmiehistä (ja -naisista), ultimaattisen vallan tavoittelusta ja sen seurauksista. Miinan montun juhlavuoden komedia on juuri nyt ajankohtaisempi kuin koskaan!

  Esitysajat:

  8.6. –23.8.2024

  Lue lisää täältä.

 • Juhlavuoden 2024 kesäteatterinäytelmä: Tubetusta tuuliajolla

  Sukupolvien välinen kuilu kasvaa päivä päivältä.

  Nuori tubettaa ja valuu kun lehmänräkä piikkilangassa, peräkammarissa anoppi huutaa loputtomia vaatimuksiaan. Kuvittelee olevansa suoraan alenevassa polvessa Elisabeth toisen jälkeläisiä.

  Vaimo järjestää syntymäpäiväjuhlia kiellosta huolimatta, mikä voi mennä pieleen? Kun juhliin saapuu epätoivottu vieras, niin kaikki mahdollinen.

  Komedia ydinperheestä, ollaan paikalla, mutta harvemmin läsnä.

  Esitysajat:

  6.7.– 3.8.2024

  Lue lisää täältä.