Hyppää sisältöön
Retkeilijöitä polulla Lopella

Polut ja reitit

Riihimäen seudun ulkoilureitit vievät kulkijan Hämeen järviylängön upeisiin maisemiin. Merkittyjä reittejä löytyy yli 100 kilometriä alueen metsissä, soilla ja harjuilla. Halusitpa liikkua nopeasti tai hitaasti, maastopyöräillen tai polkujuosten, patikoiden tai luonnosta nauttien on meillä polku juuri sinulle. Alueelta löytyy myös esteettömiä reittejä sekä koko perheelle sopivia retkikohteita taukopaikkoineen.

Nainen kävelee kumisaappaat jalassa Hatlamminsuon luontopolulla

Hatlamminsuon luontopolku

Hatlamminsuo on Riihimäen arvokkain yksittäinen luontokohde. Sitä käytetään virkistykseen monipuolisesti ympäri vuoden, alueella risteilee tiheä polkuverkosto.

Frisbeegolf maali Riutan lumisessa maisemassa

Riuttan luontopolku

Jääkauden aikaisia muodostumia sekä Riuttan luonnon ominaispiirteitä esittelevä luontopolku kulkee Riuttan pururadan yhteydessä Riihimäelle.

syksyn lehtien päällä ihminen, josta näkyy vähän jalkoja ja kengät

Luutaharjun samo

Lopella olevan Luutaharjun samon reitin maasto on vaihtelevaa: harjumetsää, suoalueita, jyrkkiä nousuja ja laskuja. Reitillä on erämaan tuntua Luutalammilla.

Melkuttimen kierto

Kirkasvetinen Melkutin ja sitä ympäröivät ulkoilureitit ovat yksi Hämeen järviylängön helmistä Lopella.

Aurinko paistaa kallioon, jonka edessä on poronpolku kyltit

Poronpolku

Poronpolulla on viisi erimittaista reittiä. Punelian salmen ylitys lossilla onnistuu Poronpolku-tapahtumassa, jota on järjestetty Lopella jo vuodesta 1965.

retkeilijä istuu nuotiopaikkalla järven rannalla

Pääjärven rengasreitit

Lopen Pääjärvellä on kolme eripituista rengasreittiä, joiden pituudet ovat 1,5 km, 4,5 km ja 7,5 km. Lyhimmät reitit soveltuvat hyvin myös lapsiperheille.

kuvituskuva oranssista lehdestä

Hämeen Ilvesreitti

Hämeen Ilvesreitti kulkee Hämeen Järviylängön eteläosassa Lopella, Tammelassa, Riihimäellä ja Hämeenlinnassa. Reitin pituus on kaikkiaan noin 220 kilometriä.

Puusta tehty portti ykslammin discgolfparkiin

Ykslammin ulkoilualue

Ykslammi upeine harjuineen on Hausjärvellä ja alueella on uimaranta, pururata ja frisbeegolfrata.

kakslammin maisemakuva

Kakslammin luontopolku

Kakslammin luontopolulla Hausjärvellä voi tutustua paahdeympäristöön, jossa on monia sille tyypillisiä kasveja ja niitä tarvitsevia uhanalaisia hyönteisiä.