Hyppää sisältöön
Kaksi naista laulaa Rakas Riksu -tapahtuman esiintymislavalla
Kuva: Jenniina Nummela

Tapahtumat

Riihimäen seudulla on ympäri vuoden pieniä ja suuria tapahtumia kaikenikäisille. Kansainväliset Erämessut, monipuolinen kulttuuritarjonta sekä erilaiset tori- ja markkinatapahtumat viihdyttävät ja tarjoavat elämyksiä tapahtumakävijöille läheltä ja kaukaa.

Erämessuilla pieni lapsi opettelee jousiammuntaa

Kansainväliset Erämessut 7.–9.6.2024

Kansainväliset Erämessut on Suomen suurin, monipuolisin ja vanhin eräalan tapahtuma aina kesäkuun alkupuolella Riihimäen Urheilupuistossa.

Riihimäen kesäkonserttien logo

Riihimäen Kesäkonsertit

Riihimäen Kesäkonsertit soivat 4.-9.6.2024 jo 43. kerran. Tämän vuoden teema on Tonava.

kuva artisti hanna pakarisesta seisomassa kädet sivulla käytävällä

Granitin kesäkeikat

Ohjelma: Tauski (29.5.), Jiri Nikkinen trio (12.6.), Jani Forsman & Hot Potatoes (3.7.), Preerian osteri (17.7.), Hanna Pakarinen (7.8.) ja Bee (21.8.)

Mainos granitin lastenkeikoista, jossa Maisteri molto sekä piirroskuvia

Granitin lastenkeikat

Tänä vuonna RTOY ja Riihimäen kaupunki tuovat yhdessä Granitin aukiolle myös lastenkeikkoja: Maisteri Molto (29.5.) ja Pikku Papun Orkesteri (7.8.)

Piirroskuva lasiesineistä

Lasipäivä 15.6.2024

Suomen lasimuseon ystävät tuovat päivän ajaksi myyntiin kattavan valikoiman käyttölasia, taidelasia ja keräilylasia Suomen lasimuseon piha-alueelle.

Pride lippu liehuu lasipuheltajapatsaan vieressä

Riihimäki Pride 10.-16.6.

Riihimäki Pride on kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma. Pride-liike puolustaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhtäläisten oikeuksia ja etuja.

Piirros silhuetti Riihimäestä

Riihimäen ravit

Riihimäellä ravataan kesällä 2024 viisi kertaa. Tule mukaan jännittämään omaa suosikkiasi tai vain nauttimaan ravielämyksestä.

Marjoja myynnissä Lopen iltatorilla

Lopen torstaitorit

Tunnelmallisilla Lopen iltatoreilla kesätorstaisin nautit herkut ruokapisteistä ja virvokkeet ravintolateltasta. Musiikkia ja muuta ohjelmaa koko perheelle.

Paljon ihmisiä markkinoilla

Oitin markkinat

Maalaishenkiset, ohjelmalliset Oitin markkinat ovat jokavuotinen perinne Keskustien ympäristössä elokuussa. Järjestäjänä toimii Hausjärven Lions Clubit.

mainoskuva, jossa kitara ja päällä tekstiä

Rautalankavääntö

Jo neljättä kertaa järjestettävä rautalankamusiikkiin erikoistunut tapahtuma kerää rautalanka- ja beatsmusiikin parhaimmistoa meiltä ja maailmalta.

Kuvituskuva teatterinaamiosta

Taiteiden yö 6.9.2024

Taiteiden yö on koko kaupungin tapahtuma syyskuussa Riihimäellä. Taiteiden yö tarjoaa upeita kaupunkilaisten itse järjestämiä taide- ja kulttuuritapahtumia.

Kaksi naista laulaa Rakas Riksu -tapahtuman esiintymislavalla

Riihimäki-päivä syyskuussa

Riihimäki-päivänä 11.9. juhlistetaan riihimäkeläisyyttä. Juhlapäivä nostaa esiin riihimäkeläistä kaupunkikulttuuria ja tarjoaa kävijöille monenmoista ohjelmaa.

Aurinko paistaa kallioon, jonka edessä on poronpolku kyltit

Poronpolku 28.–29.9.2024

Poronpolku-tapahtuma on järjestetty Lopella jo vuodesta 1965. Tapahtuma aikana eli syyskuun viimeisenä sunnuntaina onnistuu Puneliansalmen ylitys lossilla.

kuvituskuva, jossa koristeltuja pajunoksia

Riihimäen Pääsiäinen

Riihimäen Pääsiäinen on kaupunkitapahtuma, jossa on monipuolista ja iloista toimintaa koko perheelle.

Lempi festareiden mainoskuva. Kädet koskettavat toisiaan

Lempi festarit

Lempi on Riihimäen uusi kaupunkitapahtuma, jossa voit vaalia ja löytää rakkautta. Lempifestarit on rakkauden ja yhteisöllisyyden juhla, seuraavaksi kesällä 2025