Hyppää sisältöön

Talvella minilomalle lähelle?

17.2.2023 Blogit Ihastu Aktiviteetit Koe

nanny stillin kukkukuusista kuva
Nanny Still

Talvilomaviikko on loistava hetki ottaa vähän vapaata. Voit nauttia upeita elämyksiä lähellä – Riihimäki, Loppi ja Hausjärvi tarjoavat paljon lomailijalle. Tähän on koottu pari vinkkiä, mihin Riihimäen seudulla voi suunnata talvilomalla, olitpa sitten kiinnostunut kulttuurista, omasta hyvinvoinnista tai shoppailun huumasta.

Suomen lasimuseolla Nanny Stillin lasi, muotoilu ja taide

Still Life esittelee Nanny Stillin (1926–2009) tuotantoa 1950-luvulta 2000-luvun alkuun. Näyttely on juuri avautunut Suomen lasimuseolla. Still teki pitkän uran muotoilijana ja taiteilijana. Hänen tuotantonsa on monipuolista, täynnä tyyliä ja vahvaa luonnetta. Still Life koostuu asetelmista, pysähdyksistä hetkissä ja luo katsauksen itse taiteilijan persoonaan. Useat näyttelyn esineistä ovat vain harvoin, jos ollenkaan, olleet aikaisemmin julkisesti esillä. Upeiden esineiden lisäksi, myös lasin monet värit loistavat näyttelyssä.

ihmisiä lasimuseossaNanny Stillin muotoileman pikari

Hyvinvointia eläinavusteisesti

SatuAasin tallit on viehättävä tila Lopella. Talvilomalla voi viettää Turpatuokion aasien kanssa. Turpatuokion aikana pääset tutustumaan aasilauman jäseniin lähietäisyydeltä niitä harjailemalla. Voit käydä aasien kanssa pienellä talutuslenkillä tallin lähimetsässä tai kokeilla aasiagilityradan suorittamista. Tuokion aikana voidaan myös tehdä tallitöitä, ruokkia aaseja tai ihan vain seurailla aasilauman elämää. Aiempaa kokemusta aaseista tai hevosista ei tarvitse olla, sillä SatuAasin aasit ovat kilttejä ja ihmisrakkaita ja saat opastusta aasien turvalliseen käsittelyyn.

Kaksi aasia joista toinen irvistää

Tehtaanmyymälöiden huumaa

Shoppailu on mukava ajanviete lomalla. Riihimäellä on monta tehtaanmyymälää. Kannattaa tutustua Joutsenen myymälään, josta voit ostaa takin tuleviin pakkasiin tai tyynyn hyviin uniin. Havin tehtaanmyymälässä on esillä uutuuksia, mutta myös kilotavarana myytäviä kynttilöitä. Flow Costemticsin tuotteet ovat Riihimäellä valmistettuja luonnonkosmetiikkaa. Oman ihon hyvinvointia parhaimmillaan. Riihimäen pieni lelukauppa on oikea elämyskauppa. Älä anna nimen hämätä – tilaa on ja se on täytetty lattiasta kattoon. Lue koko shoppailutarjonta täältä.

Miniloma piristää talvea taatusti!

Pauliina, Visit Riihimäki

 

Ps. Oletko jo kokeillut talviuintia? Hausjärvellä on hyvät mahdollisuudet tähän. Lue lisää ja ihastu!

Ilmakuva avannosta Valkjärvellä