Hyppää sisältöön

Visit Riihimäki esittelee Evolla alueen ulkoilureittejä sekä metsämatkailuun liittyviä yrityksiä

23.5.2023 Tiedotteet

kaksi retkeilijää kävelemässä poispäin metsässä

Visit Riihimäki eli Lopen, Riihimäen ja Hausjärven matkailuorganisaatio on mukana Evon Metsä & Retkeily -tapahtumassa Lammilla 27.5.2023. Tapahtuma on auki tämän viikon lauantaina kello 10–18 ja sinne on vapaa pääsy. Visit Riihimäen osastolla mukana ovat Lopen ulkoilureitit ja luontokohteet, Pirteeks, Suomen Metsästysmuseo sekä Riihimäen Erämessut.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtuma jakautuu kahteen teemaan. Metsäteemassa esitellään metsässä tehtävää työtä. Retkeilyteemassa puolestaan saa tietoa luonnossa liikkumisesta. Alueella on esillä luontomatkailupalveluita tarjoavia yrityksiä, retkikohteita ja retkeilytarvikkeita.

Visit Riihimäen osastolla on esillä Lopen ulkoilureitit ja luontokohteet sekä maalla että vedessä. Lopelta löytyy merkittyjä reittejä lähes 100 kilometriä sekä järviä ja lampia yli 300. Mukana messuilla on loppilainen yksilöllisiä hyvinvointivalmennuksia tarjoava yritys Pirteeks. Pirteeksin palveluihin kuuluu muun muassa metsäkuntosali Pirteeks Bootcamp sekä Hiljaisuuden miniretriitit.

Suomen Metsästysmuseo Riihimäellä on eräalan tietokeskus, joka esittelee eränkäynnin koko tarinan. Metsästysmuseo ei ole suunnattu vain metsästäjille, vaan museoon ihastuvat luonnonystävät lapsista aikuisiin. Riihimäen Erämessut on eräalan suurin tapahtuma Suomessa ja se järjestetään seuraavan kerran kesällä 2024. Erämessujen teemat ovat metsästys, kalastus, retkeily ja luonto.

Visit Riihimäen osastolla pääset kokeilemaan Pirteeksin metsäkuntosalia. Metsä & Retkeily -tapahtuman järjestäjänä toimii Hämeen ammatti-instituutti yhteistyössä Evon uusi aika -hankkeen kanssa. Messuilla on ohjelmaa metsäalan ammattilaisille, opiskelijoille ja retkeilijöille. Työnäytökset, moottorisahauskilpailut, kiinnostava yritysten tarjonta sekä upea Evon kampusalue tarjoavat hienot puitteet tapahtumalle.

Lisätietoja: