Hyppää sisältöön

Vii­kon­lop­pu­na juh­li­taan Tai­tei­den yötä ja Rii­hi­mä­ki-päi­vää

8.9.2022 Tiedotteet Koe Tapahtumat

mainoskuva taiteiden yöstä

Kaupunki täyttyy viikonloppuna kulttuuritarjonnasta, kun perjantaina 9.9. vietetään ensiksi Taiteiden yötä ja sunnuntaina, virallisena Riihimäki-päivänä 11.9. juhlitaan Riihimäen kaupunkia.

”Taiteiden yö on jo perinteeksi muodostunut koko kaupungin tapahtuma, joka valtaa Riihimäen vuosittain syykuussa. Se tarjoaa hienon kirjon kaupunkilaisten ja kaupungin omien toimijoiden itse järjestämiä taide- ja kulttuuritapahtumia”, sanoo kaupungin kulttuurituottaja Lyti Aaltonen.

Tänä vuonna kannattaa koko perheen voimin suunnata muun muassa kaupungin museoihin, joissa on ohjelmaa erityisesti lapsille. Lisäksi ohjelmasta löytyy lasten elokuvia kirjastossa tai avoimia ja maksuttomia työpajoja koko perheelle. Kaupungin eri osissa on illan aikana lukuisia tanssiesityksiä, musiikkiesityksiä, työnäytöksiä, näyttelyitä ja performansseja.

Nuorille suunniteltu ohjelma löytyy Nuorisokeskus Monarilta, jossa pääsee Rytmirekan kyydissä tekemään itse musiikkia tai kokeilemaan soittimia. Funk On ry:n Graffitimaalarit opastavat graffitipajassa ja boffausta, eli keskiaikaista miekkailua nykyajan mukavuuksin pehmomiekoilla, pääsee kokeilemaan Monarin salissa.

Aikuisille ohjelmasta löytyy musiikkia paikallisissa ravintoloissa ja elokuvaa Kino Sampossa. Illan aikana voit tulla tutustumaan kaupungin strategiaan, kun Granitin aukiolla on tavattavissa kaupungin johtoryhmän väkeä ja uusi kaupunginjohtaja Jouni Eho. Lisäksi päivän keskusteluja ja ohjelmaa on myös eri puolueiden puolueteltoilla.

Taiteiden yön koordinoinnista ja yhteismarkkinoinnista vastaa Riihimäen kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut.

Tutustu Taiteiden yön koko ohjelmaan tästä.

Riihimäki-päivän tuotettu ohjelma keskittyy kaupunginmuseon pihalle. Riihimäkiseuran pitämä Avoin Stage kutsuu esiintymään museon pihalavalle.

”Open Stagen luonteeseen kuuluu vähän sellainen vauhdista mukaan kehiin -ajatus, vaikka vielä kesken tapahtuman, eli siis ilman ennakkoilmoittautumistakin. Ennakkoon ilmoittautuminen on kuitenkin tae siitä, että varmasti pääsee mukaan esiintymään”, kertoo Ville Heikkilä Riihimäki-seurasta.

Iltapäivän päivätanssit tanssitaan Kunnan Poikien siivittämänä museon tanssilavalla. Lopuksi vedetään köyttä Riihimäki-seuran järjestämässä perinteisessä Hyvinkää–Riihimäki -ottelussa. Tilaisuuden avaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Miia Nahkuri ja juhlapuhujana on Päivi Katila, Riihimäki-seuran puheenjohtaja. Tilaisuudessa esiintyy Riihimäen kansantanssijoiden Pippurit-ryhmä.

Riihimäki-päivänä voit osallistua myös arkkitehtuurikävelylle tai kokeilla maksuttomia tanssitunteja. Suomen Metsästysmuseoon, Suomen Lasimuseoon, Riihimäen taidemuseoon ja kaupunginmuseoon sekä Riihimäen uimahalliin on päivän aikana vapaa pääsy.

Tutustu Riihimäki-päivän koko ohjelmaan tästä.

 

Lyti Aal­to­nen
Kulttuurituottaja

Riihimäen kaupunki

040 672 9439

lyti.aaltonen@riihimaki.fi