Hyppää sisältöön

Lopen, Riihimäen ja Hausjärven matkailuyhteistyö jatkuu hankkeen jälkeen

15.1.2024 Tiedotteet

Järvimaisema Melkuttimella

Visit Riihimäen tulevaisuus on turvattu Yhdessä eteenpäin – Riihimäen seudun matkailuhankkeen jälkeen. Visit Riihimäki eli Lopen, Riihimäen ja Hausjärven matkailuorganisaatio perustettiin hankkeen aikana. Hanke toteutettiin 6/2021–12/2023. Visit Riihimäen tehtävänä on sekä markkinoida ja viestiä Riihimäen seudusta matkailukohteena, että kehittää seudullista matkailua Lopen, Riihimäen ja Hausjärven alueella. Visit Riihimäki on mukana Matkamessuilla 18.–22.1.2024 Helsingin messukeskuksessa.

Hankkeesta pysyväksi organisaatioksi

Loppi, Riihimäki ja Hausjärvi saivat Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisrahoitusta (AKKE) Hämeen liitolta hankkeelle ”Yhdessä eteenpäin – Riihimäen seudun matkailuhanke” kesällä 2021. Visit Riihimäen verkkosivut avautuivat tammikuussa 2022. Organisaation tarkoituksena on tuoda esille Riihimäen seudun houkuttelevia matkailukohteita. Visit Riihimäki on osa Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy:tä (RTOY:tä).

Visit Riihimäen työryhmässä on mukana kuntien viestinnän asiantuntijoita. Visit Riihimäki sai pysyvän rahoituksen syksyllä 2023. Pysyvä rahoitus on tärkeää, jotta matkailua voidaan tehdä pitkäjänteisesti ja kampanjat voidaan suunnitella hyvissä ajoin. Rahoittajana toimivat Riihimäen kaupunki, Lopen kunta ja Hausjärven kunta. Uuden rahoituksen ensimmäinen toimenpide on Matkamessuille osallistuminen. Rahoituksen turvin Visit Riihimäki ylläpitää verkkosivuja, tekee mainos- ja markkinointikampanjoita, viestii alueen matkailumahdollisuuksista sekä kehittää matkailua yhdessä matkailutoimijoiden kanssa. Lisäksi Visit Riihimäki on osatoteuttajana Linnan Kehityksen hakemassa koko Kanta-Hämettä koskevassa hankkeessa, Elämykset esiin, jota rahoittaa Maaseuturahasto.

Riihimäen kaupunki sekä Lopen ja Hausjärven kunnat sijaitsevat niin lähellä toisiaan, että matkailija voi helposti käyttää eri paikkakunnilla olevia palveluita.  ”Riihimäen kaupungilla, Lopen ja Hausjärven kunnilla on omat vahvuusalueensa matkailussa. Emme kilpaile keskenämme, vaan tarjoamme matkailijalle monipuolisen ja moneen tarkoitukseen sopivan seudullisen matkailukohteen”, kertoo Mia Miettinen, Riihimäen kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö.

100 syytä vierailla Riihimäen seudulla ensi esittelyssä Matkamessuilla

Visit Riihimäki osallistuu Matkamessuille Helsingin Messukeskuksessa 18.–22.1.2024. Matkamessujen torstaipäivä on suunnattu matkailualan ammattilaisille ja perjantaista sunnuntaihin kuluttajille. Visit Riihimäki osallistuu toista kertaa kolmen kunnan yhteisellä osastolla tähän tapahtumaan. Tänä vuonna Visit Riihimäen teema Matkamessuilla on 100 syytä vierailla Riihimäen seudulla. Teema on toteutettu lyhytelokuvilla. Teema korostaa Riihimäen seudun monipuolisuutta matkailukohteena.

”Saimme paljon kiitosta viime vuonna siitä, kun olimme Matkamessuilla osastolla. Yhteistyömme sujui todella hyvin ja tunnelma osastolla oli loistava”, kertoo Visit Riihimäen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Pauliina Lindgren. ”Messuilla kontaktihinta on huomattavasti kalliimpi kuin vaikka digitaalisissa kanavissa. Kuitenkin kontakti on todella arvokas, kun kohtaamme matkailijan kasvokkain”, Lindgren jatkaa.

Lisää tietoja:  www.visitriihimaki.fi

Ninni Manninen, messujohtaja, Visit Riihimäki / RTOY, 050 362 6051, ninni.manninen@riihimaenmessut.fi

Pauliina Lindgren, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Visit Riihimäki / RTOY, 0505164004, pauliina.lindgren@riihimaenmessut.fi