Hyppää sisältöön
henkilö puhaltamassa isoa lasiesinettä

Elämyksiä lasinpuhalluksen ääressä

Lasitaiteilija Marja Hepo-aho työskentelee Riihimäen vanhassa lasitehtaassa sijaitsevassa lasistudiossa yhdessä puhaltajamestari Kari Alakosken kanssa. Studion Mafka-tuotteissa yhdistyvät perinteinen lasin työstäminen ja nykyaikainen, mutta ajaton muotoilu. Hepo-aho tuo ainutlaatuiset esineet osaksi arkea. Inspiraation takana ovat usein inhimilliset tarinat. Taiteilija haluaa, että lasituotteet ovat kestäviä, käytännöllisiä ja korkealaatuisia.

– Ammennan paljon myyttisistä kertomuksista, tarustoista ja kansallisesta perinnöstä. Käyttöesineet ovat usein puhtaan skandinaavisia, taidelasissa voi revitellä enemmän. Otan töissäni kantaa myös ihmisen ja luonnon suhteeseen.

Lasinpuhallusta pääsee seuraamaan paikan päällä. Ammattimainen lasinpuhallus on lumoavaa ja lasiesineen valmistaminen on jännittävää seurattavaa. Studiolta voi myös varata elämysillan, joka alkaa lasinpuhallusnäytöksellä. Sen jälkeen osallistujat saavat suunnitella ja puhaltaa uniikin lasiesineen. Kun esineet ovat jäähtyneet, ne signeerataan, ja kotiin viemisenä on ihana, uusi koriste. Valikoimassa on myös pidempiä kursseja, joilla perehdytään lasintekoon.

– On tärkeää olla avoin, ja niin meillä onkin aina avoimet ovet! Lasistudiossa näkee, kuinka kotimainen, eettinen lasiesine syntyy. Tervetuloa katselemaan, kuinka suupuhallettu käyttö- ja taidelasi muotoutuvat!