Hyppää sisältöön

TOP 10 kesätekemistä Riihimäen seudulla

15.6.2023 Blogit Aktiviteetit Ihastu Koe Retkeile Tapahtumat

Poika hyppää Riihimäen maauimalan hyppytornista
Kuva: Riihimäen kaupunki

Kaipaatko tekemistä? Tule Riihimäen seudulle! Meillä voit pulahtaa Iso-Melkuttimen uskomattoman kirkkaisiin vesiin tai nauttia runsaasta kesäteatteri- ja kulttuuritarjonnasta. Nappaa tästä talteen kymmenen vinkkiä unohtamattoman lomapäivän viettoon – näitä nähtävyyksiä ja aktiviteetteja et voi jättää väliin. Riihimäen seudulle on vain tunnin matka pääkaupunkiseudulta sekä Tampereen ja Lahden seudulta.

 

1.      Lumoudu lasista, ihastu Papun taiteeseen

Suomen lasimuseo osallistuu kesänäyttelyllään Alvar Aallon syntymän 125-vuotisjuhlavuoteen. Näyttely esittelee Alvar Aallon suunnittelemien maljakoiden tarinan sekä tarkastelee Aalto-maljakon tietä kaikkien tuntemaksi lasimuotoilun symboliksi. Riihimäen taidemuseossa saadaan nauttia inspiroivasta ja ajankohtaisesta muotia ja taidetta yhdistävästä näyttelystä Papu meets art – Papu Design.

2.      Naura koomiselle näytelmälle

Persoonallinen kulttuurikeidas Miinan Monttu tarjoaa kesällä taattua viihdettä. Se sijaitsee Hausjärven Turkhaudalla kauniiden maalaismaisemien keskellä. Tämän kesän näytös Avioliittosimulaattori kertoo itäsuomalaisesta Ainosta, joka salamarakastuu varsinaissuomalaiseen Jussiin. Näytelmä parodioi parisuhteita ja tarjoaa hersyvää iloa katsojille.

3.      Nauti klassista musiikkia luonnon helmassa

Valkeavesi soi -konsertti 2.8.2023 klo 20 Wanhan Syrjän tilan pihapiirissä Lopella tarjoaa konserttielämyksen vailla vertaa.  Helsingin kaupunginorkesterin vaskikvintetti sekä konsertin isä Jiri Parviainen kontrabassoineen soittavat luonnon keskellä hämärtyvässä elokuisessa illassa.

4.      Katso komedia tai värikäs musikaali…. tai molemmat

Riihimäellä on uusi upea kesäteatteri, joka tarjoaa ohjelmaa moneen makuun. Kesäteatterissa pyörii kaksi näytelmää, komediannälkäisille suunnattu Vaimoni on toista maata sekä koko perheen värikäs musiikkinäytelmä Kolme iloista rosvoa. Lisäksi kesäohjelmistosta löytyy musiikkia, stand upia kuin drag showtakin.

5.      Pyöräile, suppaile ja sauno lomakylässä

Niklandia tarjoaa Hausjärvellä mahdollisuuden nauttia upeasta luonnosta joko rentoutuen tai erilaisten aktiviteettien parissa. Täällä vietät viihtyisän kesäpäivän koko perheen kanssa tai kaveriporukalla.  Nikalandian kauniista lomakylästä löytyy tynnyri- ja savusauna, paljuja, sähkö-fatbikejä, sup-lautoja, eräpakopeli ja esimerkiksi karaokea… Tekeminen ei lopu kesken!

6.      Vietä reipas päivä patikoiden

Melkuttimen kierto Lopella on täydellinen kohde päiväretkeilyyn luonnon helmassa. Järven ympäri kiertävä reitti sopii koko perheelle. Nauti maittavat eväät taukopaikalla maisemaa ihaillen ja pulahda sen jälkeen uimaan kristallinkirkkaaseen veteen.

7.      Koe kiireetön pakopeli Cardehumman tilalla

Mysteeripeli Kuudes yritys on jotain ihan uutta! Maaseutuympäristö, tilan eläimet sekä kiireetön fiilis ovat loistavaa vastapainoa perinteisille pakopeleille. Cardehumman tilan löydät Lopen Läyliäisistä.

8.      Elä vanhan ajan tunnelma

Nyt on retroa! Mommilan kyläpuoti on nimittäin oikea nostalgiahenkisten aarreaitta. Tämä kohde ei ole suosittu turhaan; kyläpuodin tapahtumarikas kesä tarjoaa paljon tekemistä ja koettaa. Viehättävä ympäristö tarjoaa uniikin kesäkahvilan, jonne tullaan pidemmänkin matkan takaa. Puodilla on myynnissä kahvia, jäätelöä, leivonnaisia ja makeisia.

9.      Koe elämyskauppa

Riihimäellä sijaitsee ainutlaatuinen lelukauppa, jonne kannattaa tulla pikkuisen kauempaakin. Riihimäen pienessä lelukaupassa pääsee kokemaan vanhan ajan lelukaupan tunnelman. Tämä pieni lelukauppa hurmaa suurella valikoimallaan sekä iloisella palvelullaan. Tervetuloa vapauttamaan lapsenmielisyytesi Riihimäelle!

10.   Virkistäydy maauimalassa

Riihimäen maauimala sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Salpausselän harjulla vesitornin vieressä, ja kaupungin keskusta on vain kivenheiton päässä. Monipuolisesta maauimalasta löytyy altaita niin uimiseen, hyppimiseen kuin mäenlaskuunkin. Tänä kesänä maauimalassa pääsee kokemaan uimahallin remontin vuoksi elämyksellisen telttasaunan. Tervetuloa viettämään aurinkoista kesäpäivää!