Hyppää sisältöön

Syyslomavinkkejä Lopen, Riihimäen ja Hausjärven maisemissa

14.10.2022 Blogit Koe Aktiviteetit Ihastu Retkeile Suunnittele

Järvimaisema Melkuttimella

Ulos retkeilemään vai kulttuurista nauttimaan? Riihimäen seudulla onnistuvat molemmat!

Riihimäen seutu on mainio lähimatkailukohde, johon on helppo tulla, ja joka tarjoaa koko perheelle sopivia syyslomaelämyksiä. Sopivan kokoisessa pikkukaupungissa ehdit vaikka saman päivän aikana sekä upeisiin luontokohteisiin että kulttuurin äärelle.

Riihimäen seudulta löytyy useita kiinnostavia luontokohteita, joista ensimmäisenä voit suunnata Lopen luontopoluille. Komion luonnonsuojelualueella ovat kolme erilaista ympyräreittiä. Yksi reiteistä on vaativa, mutta esteetön ja sen yhteydessä on useampi levähdyspaikka. 3,5 kilometrin mittainen Pikku samo sopii lapsiperheille ja kulkee vaihtelevassa harjumetsässä ja suoalueella. Luutaharjun samo on aikuisille sopiva 6,5 kilometrin reitti, jota rytmittävät pitkospuut ja jyrkät nousut.

Uintisesonkia voi jatkaa Hausjärven uintipaikoilla, joista useampi sopii kylmäuintiin. Rantojen tuntumasta löytyville laavuille voi jäädä viihtymään ja nauttimaan eväitä. Hausjärven suunnalla kannattaa käydä tutustumassa myös Kakslammin luontopolkuun. Se kiertää ainutlaatuisella luonnonsuojelualueella, joka on perustettu entiselle soranottopaikalle sen harvinaisen elinympäristön suojelemiseksi.

Viimeiset hetket nähdä kotimaisia klassikoita

Riihimäen taidemuseossa ehdit vielä lokakuun 23. päivään saakka ihastella Maija Isolan painokangaskuoseja näyttelyssä Kuoseja Amforasta Unikkoon. Näyttely esittelee Marimekon suunnittelijana tunnetun Isolan kuoseja aiheittain ja aikakausittain 40-luvulta 70-luvulle.

Suomen lasimuseossa pääset näkemään toisen kotimaisen designin suurnimen, Heikki Orvolan teoksia. Orvola on jokaiselle suomalaiselle tuttu esimerkiksi Iittalalle suunnitelluista astiasarjoista ja sisustusesineistä. Materiaalien Virtuoosi -näyttelyssä näitä on esillä kattava otos myös 23.10. asti.

Jos mukana on lapsia, tai lapsenmielisiä, päiväohjelmaan kannattaa lisätä vielä Riihimäen pieni lelukauppa. Se on vanhan ajan lelumyymälä, jonka laaja valikoima ja iloinen palvelu jäävät varmasti mieleen.

Helposti perille

Riihimäen seutu on kätevien kulkuyhteyksien varrella ja paikalle pääsee junalla tai omalla autolla. Lisää ideoita löydät tältä sivustolta ja ohjeet saapumiseen.