Hyppää sisältöön

Suloisenlämpöistä jouluntunnelmaa herkkukääreissä

30.11.2023 Blogit Aktiviteetit Ihastu Koe Tapahtumat

Joulukuusenkoriste kuvituskuvana

Havuntuoksua, piparin makeaa, villan pehmoista. Joulumarkkinoille voi mennä itse myymään tai ottaa kaverin kainaloon, lapsen reppuun ja nauttia aitoa tunnelmaa. Ja sortua houkutuksiin. Niistä parhaimpiin.

Riihimäen seudun monet joulumyyjäiset ovat oikeat käsityöläisten suurmarkkinat. Monelle päivää ja viikonloppua riittää hauskaa kokemista. Tapahtumia riittää.  Voi vaikka hurauttaa Hausjärven kädentaitajien joulumyyjäisiin, jotka ovat kolme päivää silkkaa joulun värikylpyä ja herkkujen notkuvia kauniita asetelmia.

Paikallista ja tunnelmallista voi ostaa pukin lahjasäkkiin tai ihan vain itseä ilahduttamaan. Ihmeteltävää riittää, sillä miten moneksi kädentaitajat aina taipuvatkaan. Kehitetään uutta, uudistetaan vanhaa ja iloa tuottavia oivalluksia riittää. Tuotekehitystä osataan tehdä, toden totta.

Pöydän takana tuotteitaan esittelee useimmiten niiden tekijä itse. Toisella puolen ostoksiaan pohtii asiakas. Nyt taitaa kyseessä olla maailman lyhyin asiakasketju, sellainen, joka toimii kaikkein mukavammin. Aidot asiat vievät mennessään. Totta, näillä markkinoilla olen hullaantunut tonttuihin. Muutama vuosi sitten löytyi tonttuisten lahjojen saajia suvun piiristä, sitten oli jo pakko hankkia sellaisia persoonallisuuksia myös omaan kotiin. Saa nähdä, miten tänä vuonna käy.

Joulun myyjäisistä löytyy helposti kauniita lahjoja muihinkin tuleviin juhliin. Ihanan värikäs peite ilahduttaa vauvaperhettä milloin vain. Lämpöiset ja hyvin kudotut villasukat löytyivät eräältä pöydältä riittävän isokokoisina. Nyt pääsen käärimään pilkki-intoiselle kesämökkinaapurille jouluyllätyksen. Söpö ja kestokäytettävä huopapakkaus hehkuu joulunpunaisena. Siihen on mukava sujauttaa herukkahillo tädille viemisiksi.

On muuten aivan upeaa nähdä myyjäisissä myös yläkouluikäisiä reippaita nuoria myymässä itse valmistamiaan leivonnaisia tai käsitöitä. Ei muuta kuin piparikuusi koriin tai keppihevonen kainaloon, joulua kohti kuljetaan.

 

Johanna Heikkilä FM

Kirjoittaja viihtyy luonnossa, innostuu kaikenlaisesta ja haluaa aina retkelle.